2015. nov. 24.

SW zin helyzet

Egy hónapja elkezdtem tervezni végre egy saját illusztrációs fanzint, star wars témában (kifejezetten az új film megjelenése elé pozicionálva). A címe SketchWook (ezt még nem döntöttem el, hogy külön vagy egybe írják), ami egyszerre utal a sketchbook-ra, a wookie-ra és kezdőbetűk szintjén meg hát na.. SW.
Meghívtam elég sok alkotót (30+), akiknek szeretem a munkáit, hogy készítsenek egy-egy képet. Sajnos nem mindenki tudott részt venni a szűkös határidő miatt, de elég sokan elvállalták és készítettek rajzokat, úgyhogy elkezdett gyűlni az anyag, amit egy zárt facebook csoportban gyűjtögettünk. A tematika adott volt, mindenki szabad kezet kapott, egy szabály volt csak: kizárólag az IGAZI első három részt lehetett alapul venni, az elfosott második trilógiával nem foglalkozunk (pislogó ewokokkal meg pláne nem). Végül a zin elkészült, 21 alkotóval, 48+4 oldalon. Már a nyomdában van és izgatottan várom, milyen lesz kézbe venni.
Összesen 80 példány lesz, 3 különböző borítóval és mivel kalózkiadvány, így bevételt tekintve csak annyi az elképzelés, hogy a befektetett nyomdaköltség megtérülhessen. Amúgy meg az, hogy mindenki örüljön :) Még a Lucas is.
Árusítani pedig a nov. 28-i Hungarocomixon fogom, a BP zines asztalánál.

Nincsenek megjegyzések: