2011. máj. 10.

kámbekk...

avagy pótolandom a pótolandót poszt fronton.

Pl. pár hónapja Fritz úrral közös kiállításunk volt Fritzinger's Comic Jam néven, a kArton galériában. Íme a kétféle meghívó, melyeket én követtem el (a második a kísérő programra invitált, mely Bioberber koncert volt, ill. Defáék beatboxoltak).

Jó sokáig válogattuk, szortírozgattuk az anyagot, hálistennek ebben nagy segítségünkre volt Zsigó Bianka, akitől a közös kiállítás ötlete is származott és annak idején megpályázott némi támogatást is. A galéria biztosította számunkra a kereteket, üveglapokat, a felrakásban pedig segített sok jóbarát (Gyöngyi, Lev, Föld és a többi kommandós), ezúton is köszönet jár nekik érte. Nem ment ugyan súrlódásmentesen a munka, de a megnyitóra egy egész tiptop kis kiállítást sikerült összehozni, videóvetítéssel, lájkolós matricákkal stb. Szerénykedés ide vagy oda, elégedettek lehettünk az eredménnyel és a megnyitó is jó hangulatban telt (mint ahogy a napközis vigyorfotó is bizonyítja:)).Némi hírverést is kaptunk pl. a port.hu-n, a fidelio-n, a hg.hu-n ill. a lecool-on (halle&luja). Plusz a kArton (azon belül is Edu) készített egy saját videóajánlót is, ami tök tuti lett.

Mindketten különválasztható vonalat képviseltünk, míg Fritz anyaga színesebb lett, az én kitett képeim szinte mind fekete-fehérek voltak, ikejás fakeretekben. Igyekeztem minél több eredeti rajzot, ill. firkát kitenni, de beficcent 1-2 poszterméretű print is.Helyet kaptak a kiállítótérben az idáig Comic Speech néven ismert, de azóta átkeresztelkedett impró-komixok is, vagyis új nevükön a comic jam-ek (itten látható pár friss, kifejezetten a kiállításra készített darab). A kiállításon ezekből az utóbbi években felgyülemlett komikszokból cirka 80 db lett kiválogatva és kitéve a kArton falaira + kaptak egy külön facebook oldalt is.

Bónusz a végére: frankó kis beszámoló is született a kiállításról a revizoron, nagyon örülök ennek a cikknek, mert érdemben foglalkozik velünk ill. a munkáinkkal, ami nagyon jól tud esni (szemben a Népszabadság beleszarós cikkével, ami hát... inkább hagyjuk, no komment).

Azóta a kArtonban már lement egy remek Lamelos+Stark kiállítás is, de az már egy másik történet...

(bónusz bónusz: alternatív verzió a Bioberberes meghívóra, ne csak a fiók lássa má')

Nincsenek megjegyzések: