2010. dec. 22.

Bubicover | SPIDEY!


00. Bayer Tóni felkért, hogy a 10. Buborékhámozónak készítsek borítógrafikát. Az egyik alapvető szempont, hogy vmilyen módon jelenjen meg a grafikában a buborék is, meg a hámozás is, ha lehetséges (de máskülönben nem feltétlen muszáj, csak képregényes legyen a téma. oké.)

01. A vázlatozásnál abból indultam ki, hogy a jellegzetes képregénybuborék elemet mindenképp be szeretném építeni a grafikába, mondjuk úgy, hogy a címtipó szövege szerepeljen majd benne. Aztán a hámozás témakörében végül oda lyukadtam ki, hogy a buborék farkincája körbetekerhetné a grafikában szereplő karaktert (aki lehetne valami ismertebb képregényfigura), aki abba belegabalyodván kénytelen "kihámozni" magát.

02. Cover evolution: cerkarajz..->bólvektor. Egy rohanva ordító spiderman fan-artnak jutott a véglegessé válás dicsőséges lehetősége (yessz). A testet körülölelő nyúlvány végül eléggé lecsupaszítódott, inkább vált díszítő, grafikai kiegészítő elemmé, mintsem a "történet" szerves részévé. A Tóni által tipózott final verzió pedig ITTEN találtatik.03. Bónusz (minimál) színesített verzió, színesítésnek (az újság ugyanis eredendedődenden fekete-fehér), csak a neten, csakittésmostcsakcsak. Köszönöm szépen a figyelmet.

2 megjegyzés:

Csepella Olivér, a pék írta...

Nekem jobban tetszik a sima szrke hátterű, de amúgy király!

LM írta...

köszi, pék;)
ja, az is lett majdnem a cover, de végül ezt az eksönösöbb, robbanós-csillagosat választották