2009. febr. 5.

Balázs és Judit mini képregénysorozat

Igaz, hogy ez volt az egyik 2008-as nyári melóm, tehát nem túl friss, de jobb később hírt adni róla, mint soha. Magáncélra készült képregény, konkrétan egy esküvő alkalmából készült, a sztorikat a megbízó (a férjjelölt) hozta, illetve együtt tisztáztuk le őket, hogy valóban mindegyik kiférjen egy-egy oldalon, stb. Talán kissé belterjes sztorik, tehát nem feltétlen állnák meg a lábukat önállóan, szélesebb közönség előtt, de a célnak megfeleltek - a kinyomtatott oldalakat a lagzin olvasgathatták a meghívottak.
Az egyik dolog, ami a számomra fontos volt a projektben, a képregény-nyelv gyakorlása. Azt hiszem, egész jól megoldottam, szerintem az oldalak belső ritmusa, az elmesélés működőképes + külön öröm, hogy képregényes munkám akadt, ez így kb. álommeló volt (Mikinek is köszönhetem, hiszen ő passzolta át nekem, mert az érettségije közbeszólt).

Logó, fejléc is készült a teljesebb hatás kedvéért (erősítve a sorozat-jelleget):
Korai, már letisztázott, de még nem végleges figuratervek, itt még mindenki "nagyfejű" (J szülei + B és J):
Az első oldal ceruzavázlata (Judit még mindig nincs véglegesítve, vele több kört kellett futnom, itt még túl "banyásnak" találtatott):
Végül 6 db oldal készült, ff-ben, némi raszteres rásegítéssel.
Idáig főleg A3-as oldalakra rajzoltam (pl. a régi Tohuvabohu képregényem oldalai is A3-asokra készültek, majd' fél centi vastag kontúrokkal, mai szemmel ez elég vicces, úgy kicsinyíttettem le mindig fénymásolóval, hogy lehessen szkennelni:)), a Mátyás-képregényem is A3-asra készült, de azért, mert ott 5 oldalba sok mindent sűrítettem be, ezért alkalmaztam a "4 soros" képkocka-beosztást per oldal, máshogy nem fért volna el a sztori. Itt a BJ-képregényeknél szintén felmerült a besűrítés, pláne, mivel egy oldalas sztorikról van szó, de mégis kíváncsi voltam, meg tudom-e oldani, ha kisebb méretben, A4-esre rajzolok. Összejött. Amire különösen büszke vagyok, a nudizós sztori megoldása, ahol már 5 soros beosztást sikerült egy A4-es oldalba beszuszakolni + alig van szöveg, tehát főleg képekkel van elmesélve a történet.
bónusz trekk: pólótervek

8 megjegyzés:

Csacso írta...

Ezek nagyon jók/állat! Grat! Egyedül a leánykérésnél rítt ki kicsit a satírozott felület –nekem.

Szabó Jenő írta...

Tökéletes nászajándék. Gratulálok mindenkinek. :)

Faust írta...

Szerintem ez hatalmas nászajándék, ráadásul "eredeti"!:). Gratulálok, nagy jók lettek! A leánykérésnél a nagy kérdés feltevése ötletes ;).

Felvidéki Miklós írta...

Ja ez gekkójó elem tedd bele valamelyik pinkhellbe zapba vagy pusztulj.

LM írta...

zapom nincs, de pinkhelljeimbe végül is berakhatom ezeket, a fene se akar pusztulni:). hogy ki ne essenek, beragasztom őket celluxszal

Monika írta...

ihih:)
tökjó! gratula!

LM írta...

thenksz!

Tomster írta...

Nagyon bejön a stílus, gratu!