2008. dec. 17.

újabb firkák a vázlatkönyvből

avagy reggelire jólesik egy kis goofy.

11 megjegyzés:

LM írta...

mi van, senkinek sem jön be gufi?

(faszomat nyávognak itt a szomszédok, be vannak ezek gajdulva?)

LM írta...

(vagy ez a kutyánk?)

t. írta...

heh!
utolsó poszthoz akartam kommentet, de gufi ütősebb mint a régi festmény meg hilda. klassz, jöhet még sok ilyen!!

t. írta...

talán hülyeség.
de már többször arra gondoltam: miért nem csinálsz rajzfilmeket? kurva jó, ötletes karaktereid vannak, könnyed, egyszerű stílus. van humorod, simán ütne. No nem ilyen új szar cartoonra gondolok, hanem olyan Max Fleischer féle oldschoolra.
szalmérnem?

LM írta...

helló t

lehet, eddig nem vetted észre, de én elvileg csinálok "rajzfilmet", ha azt vesszük, hogy animációt tanulok a MOME-n (a jutubra fel is tettem 1-2 kivétellel kb mindet, amit eddig szültem).
szalde.

asszem én az "új szar cartoon" vonalat képviselem főleg:) (bár kifejthetnéd, az alatt pontosan mit értesz).
max fleischer világa frankó, szeretem, de hát én sok mindent szeretek.
csak animálni nem nagyon:), iszonyú sok türelem kell hozzá. inkább a figuratervezés és "jelenet-kitalálás" áll hozzám közel.

A. tamás írta...

nem vettem észre. illetve de, azt tudtam hogy MOMEn tanulsz. megrekedtem a képregényeidnél. ezért is kértem korábban, hogy pakold fel ide, amit lehet. bármit

nade, klassz. ami késik nem múlik. elő azzal a youtubeos linkkel :)

új szar cartoon alatt azt értettem, ami elárasztja mostanság a rajzfilmcsatornákat. fantáziátlan, sablonos etc. már amennyit elszórva láttam belőlük. nyilván van jó is. mellesleg nem hiszem hogy te a szar vonalat képviseled. vagy te így érzed? :)) karakterekből nem ez tűnik ki.

mellesleg nem mintha feltétlen képviselni kéne valamit, de én rajongok a (sok minden más mellett) fleischer cuccokért, ezért mondtam őt hirtelen. lényeg, hogy ne csináld meg a Kisvuk 3at.

én nem tudom mennyi türelem kell animálni. én csak megírni, elképzelni szeretem a dolgokat, tovább nem jutok.

LM írta...

akkor hát íme a link:
http://www.youtube.com/user/matyasur

a "szar cartoon" értelmezés kérdése persze, sok olyan van, ami élből nem tetszik nekem se, említésre sem méltóak, rájuk se nézek. de animációs körökben sokan fanyalognak pl. a cartoon network-re is, persze ott is van sok gagyi, de ne feledjük a Foster's-t, Sam. Jack-et, vagy a Pindúr Pandúrokat, amik azért felmutatnak nem kevés értéket sztem - és én hellyel-közzel ebbe a vonalba tartozónak érzem magam.

t. írta...

neeem, nem azokra gondoltam. azok még mindig egyel régebbi generáció. én a most futó rajzfilmekre gondoltam. nem rég megnéztem párat valamelyik rajzfilmcsatornán unalmamban, és olyan fájdalmasan szarok voltak.

fosterst mondjuk nem annyira, de a többit én is bírom. pindúr pandúr részek közül meg abszolút kedvenc, mikor némafilm stílusban csinálták meg az egyik epizódot, fekete-fehérben, olyasmi karakterekkel. de mondjuk CN rajzfilmek közül nálam favorit a Courage dog és a Macseb. Mindkettő a szórakoztatás ellenére olyan abszurd és nyomasztó, még bizonyos határok között maradva, és mondjuk nem esik át a másik végletbe, mint pl a Ren és Stimpy

at. írta...

Megnéztem őket. Rájöttem, hogy a Fat Girlt már láttam, csak nem emlékeztem hogy te csináltad.
dietrich-en és hildán fetrengtem. :D
mondjuk a legjobb a csoffanat. kár hogy nincs több.

LM írta...

káár? a kis életművem..:)) oké, nem egész estés mennyiség, talán nem tűnik soknak, de csináltunk a suliban (meg azon kívül) sok minden egyebet is (pl. képregényt:))
gondolj bele, egy perc animáció lehet akár több, mint egy hónapnyi munka, főleg, ha egyedül nyomja az ember (pl. Fat Girl, tervezéstől a végső kivitelig, belekerült pár hétbe)

meg aztán nincs is fenn az összes a jutubon, pl. a cartoon networkös projektünk, aminek a jogairól le kellett mondanunk (ha feltenném a jutubra, kinyírnának). meg még van pár, amiben közreműködtem... de azokat elvitte a david hasselhoff

Névtelen írta...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色